De Vrij tegen Messi: 'Een geweldige uitdaging'

De Vrij tegen Messi: 'Een geweldige uitdaging'

Stefan de Vrij blijft met glans overeind op het grootste wereldpodium. Woensdag wacht hem een nieuwe uitdaging, het Argentinië van Lionel Messi

Oranje had tegen Costa Rica genoeg kansen om de wedstrijd binnen negentig minuten te beslissen, maar uiteindelijk moesten strafschoppen te beslissing brengen. “De bal wilde er niet in”, zei De Vrij na afloop tegen Goal. “Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kregen we nog enorme kansen. Maar we hebben niet gewanhoopt. We bleven vertrouwen houden en bleven gaan. Je kon zien hoe sterk we fysiek zijn.”

Meesterzet
De late vervanging van Jasper Cillessen door Tim Krul voor de penaltyserie had ook De Vrij verrast. “Ik wist er niet van maar je kan zeggen dat het een meesterzet was”, aldus De Vrij. “Tim was geweldig. Dat wist ik niet, maar nu wel. Maar Jasper was ook belangrijk.”

Nu wacht voor De Vrij en co woensdag Argentinië met Lionel Messi. “Een geweldige uitdaging”, zei De Vrij. “Ze hebben enorm veel kwaliteit voorin, maar het is een uitdaging om tegen de Argentijnen te spelen. Ik kijk er naar uit. Of ik Messi als directe tegenstander krijg, weet ik niet. Hij zakt ook wel naar het middenveld. Gonzalo Higuaín staat meer in de spits.”

Lees meer over
Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties