De Vrij is Krul dankbaar: 'Je zag het vertrouwen in zijn ogen'

De Vrij is Krul dankbaar: 'Je zag het vertrouwen in zijn ogen'

Stefan de Vrij was keeper Tim Krul en de strafschoppennemers dankbaar. Met soms meer geluk dan wijsheid wist Costa Rica tegen Oranje de nul te houden. 'Als je teleurgesteld bent dat je het niet in de reguliere speeltijd hebt beslist en dan toch de stafschoppen zo winnen, dan toon je karakter', zei de Feyenoorder tegen de NOS.

De laatste redding van Krul vond De Vrij het meest memorabele moment. 'Het is hem echt gegund. Als je op zo'n moment moet invallen en er twee pakt, chapeau. Ik wenste hem kort succes. In zijn ogen zag je zijn vertrouwen. Dat zag je ook bij het nemen van de penalty's. Hij zat bij elke strafschop in de goede hoek, uitstekend gedaan.'

Niet alleen Krul was belangrijk, ook Jasper Cillesen was tot op het laatste moment scherp. 'Costa Rica heeft volgens mij maar een kans gehad laat in de wedstrijd. Maar Cillessen redde het goed. Het was de wedstrijd van de keepers', vond De Vrij dan ook.

Lees meer over
Stefan de Vrij
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties