Martins Indi wilde geen blessure: 'Hij of ik tegen de grond'

Martins Indi wilde geen blessure: 'Hij of ik tegen de grond'

Bruno Martins Indi moest zaterdag in de WK-kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica even vrezen voor een rode kaart. Met al een gele kaart op zak zorgde de verdediger ervoor dat Bryan Ruiz naar de grond ging. Dat ging volgens Martins Indi ‘totaal niet expres’. “Ik raakte Ruiz, maar dat kwam doordat hij ineens stopte met rennen”, verklaarde hij aan NUsport.

“Ik kon niet ook ineens stoppen, want dan zou ik heel mijn hamstrings kwijtraken. Het was hij of ik tegen de grond.” Martins Indi had het gevoel dat de Costa Ricanen hem een beetje probeerde uit te lokken, in de hoop dat hij een tweede gele kaart zou ontvangen. "Daarom werd ik gewisseld, en met Klaas-Jan Huntelaar erbij gingen we natuurlijk ook een ander systeem spelen.”

“Ik had toch niet bij de eerste vijf strafschoppennemers gezeten.” Martins was ervan overtuigd dat Oranje de strafschoppenserie zou winnen toen Tim Krul zijn entree ging maken. “Ik dacht: hij gaat het gewoon doen voor ons. Tim is een heel goede keeper, vooral met penalty's.”

Lees meer over
Martins Indi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties