Clasie over WK-lessen: 'Die neem ik mee naar Feyenoord'

Clasie over WK-lessen: 'Die neem ik mee naar Feyenoord'

Als enige veldspeler bij Oranje zonder speelminuten op het WK in Brazilië houdt de middenvelder de moed erin. Dat vertelt de aanvoerder van Feyenoord in De Telegraaf van donderdagochtend.

"Natuurlijk is dat vervelend, want elke voetballer wil graag spelen, ik ook. Mijn kans is nog niet gekomen. Dat is balen. Maar ik train al acht of negen weken even hard, laat mijn kop niet hangen en wie weet," zo stelt hij in De Telegraaf.

Zijn ervaringen neemt hij in ieder geval terug naar De Kuip. "Hier krijg ik lessen, die ik wil meenemen naar Feyenoord. En die probeer ik ook over te brengen op mijn medespelers. Neem Arjen Robben. Hij leert ons wat je moet doen om zo’n goede speler te worden. Hij heeft de intentie elke dag beter te worden. Bij elke oefening is hij zó professioneel. Hij is een voorbeeld voor ons allen.''

De geblesseerde Nigel de Jong helpt Clasie ook veel. ''Hij neemt de tijd voor me, praat veel met me en zegt wat er beter moet. Ik speel op dezelfde positie als hij. En met name in verdedigend opzicht en het winnen van duels kan ik me nog veel verbeteren. Als je ziet wat Nigel in het veld allemaal opknapt, petje af."

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties