Janmaat wil basisplaats tegen Costa Rica al terug

Janmaat wil basisplaats tegen Costa Rica al terug

Daryl Janmaat werkt met een frisse dosis enthousiasme toe naar het duel in de kwartfinales van het WK tegen Costa Rica. De vleugelverdediger werd tegen Mexico nog gepasseerd, maar hij hoopt dat dat uiteindelijk bij iets eenmaligs blijft.

Bondscoach Louis van Gaal heeft er namelijk een handje van om zijn basiself op één of meerdere posities te wijzigen in aanloop naar weer een nieuw WK-duel. 'Daarom sta ik ook niet te lang stil bij de reservebeurt. Er is niemand overleden of vermoord; ik ga door en hoop op de training mijn basisplaats terug te verdienen. Het liefst tegen Costa Rica al', vertelt Janmaat in De Telegraaf.

Toch kwam de keuze voor Paul Verhaegh als een klap aan bij Janmaat. 'Hoewel ik wel wist dat ik niet mijn beste voetbal speelde die eerste drie groepsduels. Maar dat had in mijn geval ook met het systeem te maken. Voetballend is het vaak moeilijk de vrije man naar voren te vinden, omdat er op de flank nauwelijks medespelers staan.'

Dat ondervond concurrent Verhaegh ook, die geen denderende indruk kon maken. De verdediger van FC Augsburg is dan ook allerminst zeker dat hij zijn plek aan de rechterkant behoudt. 'De bondscoach heeft zich er nog niet over uitgelaten. Dezer dagen zal er op de training wel het een en ander duidelijk worden.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties