Financiering vernieuwd stadion onder druk

Financiering vernieuwd stadion onder druk

Feyenoord heeft de steun van de aandeelhouders van De Kuip nodig om de financiering van een vernieuwd stadion rond te krijgen. Men wil de gemeente laten participeren met een nieuw uit te geven aandelenpakket, maar daarvoor is een statutenwijziging nodig. En daar wringt de schoen.

De aandeelhouders dreigen namelijk het recht op een zitplaats kwijt te raken. Feyenoord biedt hen 6500 euro per aandeel aan óf korting op een seizoenkaart. 'Onaanvaardbaar', vinden zij zelf. 'Ze willen alleen onze aandelen afpakken. Niet netjes', stelt Joan Smal, voorzitter van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF), in het Rotterdams Dagblad.

Smal zegt zelfs bereid te zijn om de statutenwijziging te blokkeren. 'Het is niet het uitgangspunt, maar als het moet, dan doen we dat. We willen best een bijdrage leveren aan de investering. Maar daarvoor moeten we eerst meer informatie hebben.' Overleg tussen de VASF en de Raad van Commissarissen verloopt vooralsnog allerminst soepel om tot een oplossing in het conflict te komen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties