Schaken houdt hoop op buitenland: 'En anders de titel hier'

Schaken houdt hoop op buitenland: 'En anders de titel hier'

Ruben Schaken hoopt nog steeds de stap naar het buitenland te kunnen maken. Concreet speelt er momenteel nog niets en mocht een geïnteresseerde partij niet voldoen aan de randvoorwaarden dan blijft hij met alle plezier bij Feyenoord. Dat vertelt de 32-jarige buitenspeler in gesprek met Omroep Flevoland.

'Je moet je contract respecteren. Ik zit nog steeds bij een hele mooie club. Het is geen straf om hier te blijven. Maar goed, een buitenlands avontuur daar hoop ik op. Als het niet komt, dan vind ik het ook best. Dan ga ik het bij Feyenoord mooi afsluiten', zegt de zevenvoudig international.

Voorkeuren voor een land heeft Schaken niet per se. 'Dat is moeilijk om te zeggen. Ik kijk naar de club en het land, maar ook of er een internationale school is voor de kinderen. Als ik wegga wil ik mijn gezin meenemen, ik kan niet meer zonder mijn gezin. Het moet allemaal niet, maar als het uitkomt ga ik het overwegen.'

Mocht de aanvaller in De Kuip blijven dan wil hij een gooi doen naar de titel. 'We willen weer stappen maken. Het is tijd voor de eerste plek. Iedereen beseft dat we keihard moeten werken, we moeten proberen zo weinig mogelijk onnodige punten te verliezen vanaf het begin. Dan zie je aan het eind van de rit wel waar je staat, maar we willen meer.'

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties