Van Gastel: 'Mathijsen past in dat plaatje'

Van Gastel: 'Mathijsen past in dat plaatje'

Over de voorhoede van het Nederlands elftal bestaan weinig twijfels en ook de aanvoer van de in vorm verkerende Wesley Sneijder lijkt in orde. Achterin is het echter behelpen: Louis van Gaal beschikt vrijwel louter over spelers die slechts ervaring hebben op Eredivisie-niveau. Jean-Paul van Gastel had dan ook graag gezien dat de bondscoach voor wat meer routine had gekozen.

De assistent-trainer van Feyenoord opteert voor Joris Mathijsen, die weliswaar op leeftijd is, maar kan bogen op een schat aan internationale ervaring. "Mensen onderschatten hoe belangrijk hij had kunnen zijn voor dit team", zegt Van Gastel in het Algemeen Dagblad. "De verdediging heeft een leider met ervaring nodig. Mathijsen past in dat plaatje."

In hetzelfde stuk wordt ook Dick Jol aan de tand gevoeld. De voormalig topscheidsrechter is eveneens van mening dat Van Gaal er goed aan had gedaan om wat meer in te zetten op ervaring. Urby Emanuelson is wat hem betreft de belangrijkste afwezige. "Maar ik was een scheidsrechter, blijkbaar heeft Van Gaal de kwaliteiten van Emanuelson al in zijn team."

Lees meer over
Mathijsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties