Oranje O/17 naar finale Europees Kampioenschap

Oranje O/17 heeft zondagavond de finale van het Europees Kampioenschap in Malta bereikt. In de halve finale hadden de Nederlanders niet veel te duchten van Schotland dat met 5-0 aan de kant werd gezet. Engeland is de tegenstander in de finale.

Feyenoorder Calvin Verdonk, die samen met Jari Schuurman in de basis begon, was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het duel. De verdediger benutte een gegeven strafschop. Nouri bracht Oranje O/17 nog voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Bergwijn, Owobowale en Van der Moot breidden de score in de tweede helft uit.

Beide finalisten troffen elkaar al in de groepsfase van het toernooi. Oranje O/17 won toen al mede door een wereldgoal van Verdonk: 0-2. Nederland krijgt de kans om voor de derde keer Europees kampioen te worden in deze leeftijdscategorie.