AD: Van Gaal moet zeven Feyenoorders selecteren

AD: Van Gaal moet zeven Feyenoorders selecteren

Bondscoach Louis van Gaal maakt vandaag zijn 30-koppige voorlopige selectie bekend voor het WK van deze zomer in Brazilië. Het Algemeen Dagblad heeft alle namen bekeken en concludeert dat de oefenmeester zeven Feyenoorders zou moeten opnemen in zijn voorlopige keurkorps.

De ochtendkrant ziet in Daryl Janmaat de ideale back in de 5-3-2 tactiek. Stefan de Vrij heeft zich uitstekend gerevancheerd, Bruno Martins Indi zit er al sinds het begin bij en Jordy Clasie zou in een uitgebalanceerde selectie niet mogen ontbreken, vindt het AD verder. Voor zover de 'bekende' namen.

Joris Mathijsen moet eigenlijk ook in de voorlopige selectie zitten. Zijn routine geeft daarin de doorslag. Terence Kongolo verdient ook een plekje in de groep al is het alleen maar om hem verder te testen op het trainingskamp in Portugal. Als laatste Feyenoorder noemt het AD Jean-Paul Boëtius. Hij heeft stevige concurrentie en moet de kans krijgen om die strijd langer te blijven voeren.

Voorlopige selectie van het AD:

Keepers: Cillessen, Vorm, Krul en Zoet.

Verdedigers: Janmaat, Van der Wiel, Verhaegh, Veltman, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Rekik, Mathijsen, Blind en Kongolo.

Middenvelders: Clasie, N. De Jong, De Guzman, Klaassen, Wijnaldum, Sneijder, Van der Vaart en Pröpper.

Aanvallers: Robben, Boëtius, Van Persie, Huntelaar, Kuyt, Lens en Depay.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties