Red de Kuip en BAM hebben financiering rond

Red de Kuip en BAM hebben financiering rond

Red de Kuip heeft in navolging van BAM de financiering voor zijn plan voor een vernieuwd stadion rond. De stichting kreeg gisteren de toezegging van een grote geldschieter die voor 100 miljoen euro wil participeren in het project. Daarmee ligt de benodigde 209 miljoen euro op tafel, schrijft het Rotterdams Dagblad.

In het budget is tevens 15 miljoen euro opgenomen voor een nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord en een complex voor de jeugd en de sportclub. Daarnaast is er 5 miljoen euro voorzien voor de bouw van een twee verdiepingen tellende parkeergarage met 500 parkeerplaatsen. Op termijn zijn nog eens 3000 plekken elders in de Stadiondriehoek gepland.

'We hadden veertien dagen geleden nog een achterstand, maar hebben die nu weggewerkt', zegt woordvoerder Pieter Nieuwenhuis. 'Dat is een mirakel, zeker in deze tijd. Nu moeten we nog de commissarissen en de directies van het stadion en de club overtuigen.'

Gemeente
De partijen die mogelijk het nieuwe Roterdamse college gaan vormen waren deze week op bezoek in De Kuip. Verkenner Wim van Sluis wil namelijk dat de gemeente voor 35 miljoen euro aan aandelen gaat kopen in een vernieuwde Kuip. Ze stelden dat 'eensgezindheid' binnen de Feyenoord-familie een voorwaarde is om eventuele financiële steun te verlenen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties