Feyenoord noemt besluit Ajax curieus

Feyenoord noemt besluit Ajax curieus

Feyenoord kan zich wat voorstellen bij het besluit van Ajax om de komende drie jaar geen uitsupporters mee naar De Kuip te nemen. Dat zegt Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon tegen RTV Rijnmond.

Ajax nam woensdag het besluit om voorlopig geen eigen fans mee te nemen naar competitiewedstrijden in De Kuip. Dit is al sinds 2009 het geval, maar zou mogelijk komend seizoen veranderen. De incidenten in de bekerfinale hebben de situatie veranderd. "Wij kunnen ons er wel wat bij voorstellen", zegt de zegsman van Feyenoord.

"Waar ik wel aan hecht is om te zeggen dat wij in ieder geval op dit moment niet zo ver zijn om omgekeerd te roepen dat wij dan ook maar geen supporters meenemen naar de Arena. Zo ver zijn wij op dit moment niet", aldus Salomon. "Wij hebben de afspraak om met alle andere partijen die betrokken zijn bij dit soort zaken, de lokale driehoek, de supportersafvaardigingen, et cetera, met elkaar te bespreken hoe we hier in staan. Dan komen we het liefst met een eenduidig standpunt. Daar gaan we eerst met elkaar rustig voor aan tafel zitten."

Salomon vindt het moeilijk om te zeggen of Ajax te veel haast heeft betracht bij het genomen besluit. "Je weet niet welke druk er op dit moment allemaal op de club gevoeld wordt. Nogmaals, ik kan er best begrip voor opbrengen dat zij zeggen 'wij gaan het niet doen', maar voor ons is relevanter: kunnen onze supporters straks misschien toch weer wel, onder normale omstandigheden, onder een normale ambiance en onder normale inzet van mensen en middelen, toch weer met enige getalen naar de Arena gaan. Dat staat nog steeds open wat ons betreft."

Dat de incidenten van de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax ook gevolgen hebben voor de Klassieker, verbaast Salomon enigszins. "Het is in die zin curieus omdat dit niets te maken heeft met de rivaliteit tussen Ajax- en Feyenoord-supporters." Wanneer Feyenoord met alle partijen om de tafel gaat, is nog niet bekend. Omdat er op korte termijn geen Klassieker op de agenda staat, heeft dat ook geen haast, benadrukt de club.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties