Van Sluis: 'Nieuwbouw: niet mee doorgaan'

Van Sluis: 'Nieuwbouw: niet mee doorgaan'

De voortdurend kritische houding van de Feyenoord-familie heeft niet alleen De Kuip gered. Met terugwerkende kracht is ook Van Sluis flink geschrokken van de eerste plannen die de directie van Feyenoord in gedachten had. ‘Dat nieuwbouw stadion gaat nooit meer lukken. Het is gewoon even wakker worden en aansluiten. Het is nog maar de vraag of Feyenoord dit overleefd had. Dat was echt veel te duur. Wat je leent, moet je ook terugbetalen.’

'Het is heel simpel. Hoe goedkoper het is, hoe minder je hoeft af te lossen. Daarom hebben wij als verkenners gezegd: niet mee doorgaan.’ Maar hoe zit het dan met de inkomsten? Alleen bij nieuwbouw zou Feyenoord echt grote stappen kunnen maken: 'Dat gaat met de huidige verbouw ook prima. Het kost veel minder en toch zal Feyenoord qua spelersbudget zelfs iets over Ajax heen gaan', meent van Sluis.

Ook de berekeningen van het in voetbal gespecialiseerde onderzoeksbureau HyperCube staven deze gedachte. ‘Kampioen? Absoluut. Mits Feyenoord de zaken op het veld ook goed op orde heeft, vaak is er bij zo’n verhuizing geen cent meer over voor een goed elftal. Daarover moet nu al heel goed worden nagedacht door Martin van Geel', zegt Hypercube-directeur Peter Nieuwenhuis. ‘Maar doen ze dat goed, dan kan Feyenoord de grootste van het land worden.’

Telegraaf: 'SuperKuip levert tien miljoen euro meer op'
Ondertussen komt De Telegraaf vandaag met een artikel waarin gemeld wordt dat de SuperKuip van VolkerWessels, het twee nieuwbouwplan van het consortium, tien miljoen euro meer per jaar oplevert vergeleken met de plannen van BAM en Red de Kuip. Omdat er in dat plan ook al een parkeergarage is opgenomen zouden de kosten van dat plan slechts vijfendertig miljoen euro hoger liggen dan de vernieuwbouwvarianten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties