Onduidelijk waar de toekomst van Fernandez ligt

Onduidelijk waar de toekomst van Fernandez ligt

Guyon Fernandez en Kamohelo Mokotjo speelden jaren voor Feyenoord. Toch moesten zij op een overgang naar PEC Zwolle wachten om de eerste prijs in hun carrière te winnen. Fernandez kan dat nauwelijks bevatten.

De spits, die nog wel eigendom is van Feyenoord, had na de finale nog een onderonsje met Mokotjo. "Ik vroeg: hoe kan dit nou Kamo?", lacht Fernandez in De Telegraaf. "We hebben al die jaren bij een topclub gezeten en nooit een prijs gepakt."

"Hij zei dat het soms gewoon het lot is dat het voor je bepaalt. We moesten wel lachen. Dit verwacht je niet als je samen naar PEC Zwolle gaat", aldus de aanvaller, in de bekerfinale goed voor twee treffers. Overigens is nog onduidelijk waar de toekomst van Fernandez ligt. De huurling kon daar dinsdag in DWDD nog geen uitsluitsel over geven. Voor Mokotjo neemt de belangstelling intussen flink toe.

Scouts uit binnen- en buitenland komen naar Zwolle om Mokotjo te bekijken. Onder meer 1. FC Nürnberg en Eintracht Frankfurt zijn geïnteresseerd, maar de 23-jarige Afrikaan kiest niet zomaar voor een avontuur in het buitenland. Hij moet overtuigd worden van het plan dat de club heeft.

"Ik ga niet naar de Premier League omdat het de Premier League is. Dat geldt ook voor de Spaanse en Duitse competitie. Het gaat me niet om de naam. Dan was ik wel bij Feyenoord gebleven. Het gaat vooral om de club en het voetbal dat die club speelt", aldus Mokotjo, die wel op een transfer hoopt. "Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Absoluut. Maar als dat niet meteen lukt, is het niet erg. De transfer komt vanzelf."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties