Stadionartikel Telegraaf zet verhoudingen weer op scherp

Stadionartikel Telegraaf zet verhoudingen weer op scherp

Amper één dag nadat verkenner Wim van Sluis het eerste en tweede plan van VolkerWessels bestempelde als te duur, komt De Telegraaf met het artikel dat de SuperKuip toch het beste plan voor Feyenoord is. Door het artikel in de krant staat de relatie tussen supporters en directie weer op gespannen voet.

De Telegraaf probeert in de ochtendeditie de integriteit van het verkennerstrio in twijfel te trekken. Het medium meent dat de trojka BAM en Red de Kuip puur op basis van emotie heeft verkozen boven het plan van de SuperKuip. Dat terwijl de verkenners de afgelopen dagen alle stakeholders , waaronder een supportersdelegatie en de nog niet geïnstalleerde supportersraad, binnen de club zijn afgegaan met cijfers die aantonen dat de club helemaal niet achterblijft op haar concurrenten.

Diverse supporters menen dan ook dat dit de laatste stuiptrekkingen van directeuren Eric Gudde en Jan van Merwijk, fervente voorstanders van nieuwbouw, zijn om het plan van VolkerWessels alsnog erdoor te krijgen.

Uit het bericht in de Amsterdamse krant blijkt in ieder geval dat VolkerWessels de strijd nog niet heeft opgegeven. Het consortium zou achter de schermen bezig zijn om de financiering voor haar plan alsnog rond te krijgen. Dat zou gelukt zijn, schrijft De Telegraaf. Het plan zou volgens 'welingelichte bronnen' van het medium bovendien aantrekkelijker zijn doordat er al een kant en klare parking is verwerkt in het stadion, wat de verkoop van skyboxen en businessunits makkelijker zou maken.

Van Sluis vertelde gisteren in FC Rijnmond nog dat het plan van VolkerWessels Feyenoord opzadelt met tien miljoen euro aan extra rente- en aflossingskosten per jaar die niet terug te verdienen zouden zijn door complete nieuwbouw.

Klik hier om het gehele artikel te lezen

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties