Koeman vreest voor talenten vanwege kunstgras

Koeman vreest voor talenten vanwege kunstgras

Ronald Koeman is alles behalve een voorstander van kunstgras. De hoofdtrainer van Feyenoord denkt dat de komst van het kunstmatige gras in Nederland een negatief effect kan hebben op de talenten. Onder andere in de Jupiler League stappen steeds meer clubs over op een plastic mat.

"Je speelt straks van de zeventien uitwedstrijden er tien op kunstgras", aldus de eindverantwoordelijke tegenover Voetbal International. "Sorry hoor, maar je krijgt er toch een ander soort voetbal van, onnatuurlijk, zaalvoetbalachtig. Als die trend zich doorzet, kan dat op termijn ook een negatief effect hebben op onze talenten."

Deze week kwam naar buiten dat ook Sparta Rotterdam overgaat op kunstgras. "In Nederland heeft kunstgras de toekomst", realiseert Koeman zich. "Zolang clubs in Spanje, Italië, Engeland en Duitsland niet op kunstgras spelen, wordt er nooit een EK of WK op die ondergrond gespeeld.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties