Afscheid Koeman nadert: 'Feyenoord was simpelweg uniek'

Afscheid Koeman nadert: 'Feyenoord was simpelweg uniek'

Ronald Koeman staat nog twee competitiewedstrijden als hoofdtrainer van Feyenoord op het veld. De oefenmeester bracht de club weer terug aan de top van de eredivisie. Dat resulteerde uiteindelijk niet tot een tastbare prijs, maar Koeman betitelt zijn periode in De Kuip als de mooiste in zijn trainerscarrière.

'Feyenoord is toch anders. Hier deden we het met beperkte financiële middelen en hoewel we geen prijs pakten, wonnen we wel de trots van de mensen terug. Misschien is dat wel veel meer waard dan een prijs. De trots van de Feyenoord-supporter is groter en gaat dieper dan waar dan ook', vertelt Koeman in Voetbal International.

'Die dertigduizend mensen in De Kuip na die tweede plaats in mijn eerste seizoen', blikt hij trots terug. 'Tweede worden is géén prijs, maar als je het in het perspectief plaatst van Feyenoord, begreep iedereen de blijdschap wel. Voor mij persoonlijk was dit als trainer dan toch mijn mooiste periode.'

Tegen Cambuur zal hij voor het laatst als eindverantwoordelijke in De Kuip actief zijn. Dat brengt emoties met zich mee. 'Niet in de zin van tranen, of zo, maar ik zal dan misschien wel even moeten slikken, omdat ik heel goed besef dat er een einde komt aan iets heel moois. Ik koester de manier waarop we hebben gewerkt, de ontwikkeling van spelers, die club die nu weer meedoet bovenin, de wedstrijden in De Kuip met dat publiek. Feyenoord was simpelweg uniek.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties