'Verbouwen of nieuwbouw qua opbrengsten om het even'

'Verbouwen of nieuwbouw qua opbrengsten om het even'

De verbouwingsplannen van Red de Kuip en BAM worden momenteel door twee onafhankelijke partijen doorgerekend. Accountantskantoor KPMG en adviesbureau Fakton buigen zich over de exploitatiecijfers en investeringsbedragen van de projecten.

Naar verwachting zal het spelersbudget van Feyenoord in het vernieuwde stadion verdubbelen tot 24 miljoen euro op de korte termijn. 'En op termijn mikken we zelfs op een verdrievoudiging', laat Wim van Sluis, woordvoerder van het verkennerstrio, optekenen in het Rotterdams Dagblad.

Nieuwbouw of 'slim verbouwen' is om het even wat betreft opbrengsten voor de club, meent Van Sluis. 'Er gaat hetzelfde aantal mensen in, evenveel business-units, daar zit niet veel verschil in. Alleen heb je met een verbouwd stadion veel minder af te schrijven en af te lossen.'

Waar het spelersbudget snel zal verdubbelen, gaat de begroting omhoog tot 70 à 80 miljoen euro. Eind deze maand komt de Feyenoord-trojka met haar eindadvies.

Lees meer over
Red de Kuip Van Sluis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties