Koeman: 'Europa, dat is de volgende stap voor Feyenoord'

Koeman: 'Europa, dat is de volgende stap voor Feyenoord'

Feyenoord moet zondag winnen om achtervolger FC Twente op gepaste afstand te houden in de strijd om de tweede plaats. Dat de Rotterdammers het titelfeest van aartsrivaal Ajax kunnen uitstellen, leeft dan ook totaal niet binnen de club. 'Die tweede plek op de ranglijst is op dit moment nog het maximaal haalbare voor ons', legt Koeman zijn focus op zijn eigen ploeg.

'We beseffen heel goed dat wij het dit seizoen op bepaalde momenten hebben laten liggen', geeft de coach toe in het Algemeen Dagblad. 'Maar wat ik heb geleerd is dat ook andere clubs dat euvel hebben gehad. En het woord 'als' telt gewoon niet in de sport en in het leven.'

De trainer hangt al wekenlang de ranglijst van de eredivisie in de kleedkamer op om zijn spelersgroep te motiveren. 'Daar kijken de jongens naar, want ze lopen er langs. Het leeft echt in de groep. We kunnen de voorronde van de Champions League halen, al zullen ze uiteindelijk de groepsfase van dat toernooi waarschijnlijk niet bereiken.

Na drie jaar een plek in de topdrie, moet nu ook eindelijk groepsfase Europees voetbal gehaald worden, vindt Koeman. 'In Europa weer meedoen, wordt een stuk makkelijker als je de tweede plek pakt. Europa, dat is de volgende stap voor Feyenoord. Maar dat is aan de nieuwe trainer.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties