Schaken: 'Ik doe dit, omdat ik hoop op Oranje'

Schaken: 'Ik doe dit, omdat ik hoop op Oranje'

Ruben Schaken bouwde zijn profloopbaan geleidelijk op. Via SC Cambuur en SC Veendam kwam hij in de Eredivisie terecht met VVV-Venlo. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar Feyenoord en na twee jaar tekende hij bij, tot medio 2015. Schaken legt in gesprek met ELF Voetbal Magazine uit dat hij daar sowieso één goede reden voor had: hij wilde Oranje halen.

Na zijn eerste twee seizoenen in Rotterdam-Zuid was er interesse vanuit het buitenland voor Schaken. De vleugelaanvaller koos er echter bewust voor in De Kuip te blijven. “Ik zei toen tegen technisch directeur Martin van Geel: 'Ik doe dit, omdat ik hoop op Oranje. Al is het maar één interland'”, geeft Schaken aan. “De kans was toen maar één procent, maar het is me wel gelukt.”

In oktober 2012 riep Louis van Gaal de aanvaller op voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Andorra. Schaken begon in de basis en maakte een van de doelpunten in de 3-0 overwinning. Een maand later deed hij nog eens van begin tot eind mee, bij Nederland-Duitsland. In zijn derde interland volgde weer een treffer, tegen Estland. Inmiddels staat de 32-jarige aanvaller al op 7 caps voor Oranje, maar hij ontbrak in de laatste 5 duels van Nederland.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties