Excelsior ligt niet wakker van beloftenteam Feyenoord in JL

Excelsior ligt niet wakker van beloftenteam Feyenoord in JL

Het samenwerkingsverband tussen Feyenoord en Excelsior staat op de tocht nu de eredivisionist over twee seizoenen met een eigen beloftenteam wil strijden in de Jupiler League. In Kralingen liggen ze echter niet wakker van een tweede elftal van Feyenoord in de competitie.

Spelers worden immers steeds minder uitgewisseld tussen beide Rotterdamse clubs. 'Mede door het economische klimaat bij Feyenoord kiest de club er nu voor grote talenten direct te laten doorstromen naar het eerste elftal', legt algemeen directeur Ferry de Haan uit in het Algemeen Dagblad.

Een Terence Kongolo, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt, kon in de zomer naar Woudestein, maar Feyenoord en de verdediger besloten anders. 'In het verleden zouden deze spelers eerst een tussenstop bij ons hebben gemaakt. Andere spelers zijn meestal niet interessant voor ons. Ze moeten een directe meerwaarde voor ons zijn.'

Excelsior maakt zich dan ook geen zorgen over de wens op Zuid. 'De buitenwacht schildert ons nog altijd wel af als een satellietclub die door Feyenoord in leven wordt gehouden. Maar dat beeld klopt niet. We hebben al een aantal jaren bewezen dat we zelf onze broek kunnen ophouden en zelfstandig een selectie op de been kunnen brengen.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties