Verhoek heeft nog altijd hoop om te slagen bij Feyenoord

Verhoek heeft nog altijd hoop om te slagen bij Feyenoord

Voor het tweede jaar op een rij beleeft Wesley Verhoek een uitzichtloos seizoen bij Feyenoord. Toch weigert de 27-jarige aanvaller de handdoek in de ring te gooien.

Ja, het stond er echt. Tot zijn eigen verbazing zag Wesley Verhoek afgelopen zaterdag zijn naam tussen de basisspelers van Feyenoord staan. Een dag later mocht hij in de Kuip tegen RKC Waalwijk voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verschijnen. Verder moest hij het doen met een handvol invalbeurten. Meer dan hem lief is nam hij plaats op de reservebank of zelfs de tribune. Maar nu kreeg hij van Ronald Koeman weer een kans.

"De trainer zei dat ik me elke dag volledig inzet op de training en dat ik me goed gedraag. Maar ik had niet verwacht dat ik tegen RKC mocht beginnen. Wellicht speelde mijn invalbeurt tegen Heracles mee", aldus Verhoek, die na 57 minuten al weer naar de kant moest. Koeman had hem, Miquel Nelom en Ruud Vormer laten starten omdat hij in elke linie meer elan wilde. Maar na nog geen uur was de oefenmeester dermate ontevreden dat hij Vormer en Verhoek wisselde. Op de rechtsbuitenpositie stond invaller Ruben Schaken aan de basis van de tweede treffer van Graziano Pellè.

Het is het bekende verhaal voor Verhoek. Sinds hij ADO Den Haag midden in het seizoen 2011/2012 verliet, doen zijn concurrenten het altijd beter. Eerst kwam hij bij FC Twente op het tweede plan terecht, daarna is het ook in dienst van Feyenoord vechten tegen de bierkaai geworden. Vorig seizoen kwam hij nog tot een flink aantal wedstrijden (twaalf basisplaatsen en zestien invalbeurten), maar de ontevredenheid overheerste. Basisklant in Rotterdam-Zuid, daarvoor was hij naar de Maasstad gekomen. Daarom huurde hij een sportpsycholoog in en liet zich aan zijn scheve neus opereren om meer lucht te krijgen.

In zijn tweede voetbaljaar is het er echter niet beter op geworden. Sterker nog, tegen het eind van de competitie staat de teller pas op zes competitieduels. Verhoek: "Je kunt als speler dan twee dingen doen: je kont tegen de krib gooien of keihard blijven werken. Ik heb voor dat laatste gekozen, ik heb nog nooit lopen klooien. Desondanks heb ik het de trainer blijkbaar nooit moeilijk genoeg kunnen maken. Maar ik wil nog steeds slagen bij Feyenoord, hopelijk gaat me dat lukken."

Lees meer over
Wesley Verhoek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties