'Ik heb nooit zitten kloten en doe elke dag mijn best'

'Ik heb nooit zitten kloten en doe elke dag mijn best'

Voor het eerst dit seizoen stond Wesley Verhoek zondag in de basis bij Feyenoord. De rechtsbuiten blikt terug op een teleurstellend verlopen seizoen, maar steekt de hand in eigen boezem.

Na vijf invalbeurten was het voor Verhoek tegen RKC Waalwijk dan eindelijk zover. Trainer Ronald Koeman wijzigde zijn opstelling tegen de Brabanders op liefst vier plaatsen, wat onder meer betekende dat de Leidschendammer op de rechtsbuitenpositie de voorkeur kreeg boven Ruben Schaken. "Het was lekker om weer eens te spelen, maar wel zwaar", bekende de man die in 2012 overkwam van FC Twente tegenover VoetbalPrimeur. "Het was natuurlijk lang geleden dat ik zo lang had gespeeld."

Vorig jaar kwam Verhoek in totaal tot 25 competitieoptredens voor Feyenoord, maar dit seizoen blijft de teller vooralsnog steken op zes duels. De aanvaller baalt van zijn bijrol, maar laat zijn hoofd niet hangen. "Elke voetballer wil altijd spelen, maar ik heb sowieso nooit zitten kloten. Ik doe elke dag mijn best voor Feyenoord", aldus Verhoek. "Waarom ik zo weinig speeltijd krijg? Ik denk dat ik het de trainer niet moeilijk genoeg heb gemaakt."

Tegen RKC liet de rechtsbuiten af en toe aardige dingen zien. Of het genoeg is voor een basisplaats volgende week tegen PSV is echter de vraag. "Dat wordt weer een hele andere wedstrijd. RKC is een tegenstander die zich graag ingraaft, maar tegen PSV verwacht ik een hele open wedstrijd. Dat wordt een mooie kraker. Sowieso is het een prestigestrijd tussen beide clubs."

Lees meer over
Wesley Verhoek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties