Clasie: 'Ik moet mezelf nog flink verbeteren'

Clasie: 'Ik moet mezelf nog flink verbeteren'

In het nieuwe magazine van de Feyenoord Supportersvereniging, "Hand in Hand", ondermeer een interview met middenvelder Jordy Clasie, die in het magazine zegt: 'Ik moet mezelf nog flink verbeteren.' Feyenoord is nog altijd in de race voor de tweede plaats en Europees voetbal. Clasie heeft het wereldkampioenschap in Brazilië als mogelijk extraatje in het verschiet. Voldoende om over te praten dus.

Het seizoen zit er bijna voor je op en we kunnen vaststellen opnieuw geen kampioenschap, teleurstellend?

"Ik heb dubbele gevoelens over dit seizoen. Aan de ene kant klopt het dat we de titel weer niet hebben gewonnen, dus in die zin is het teleurstellend. Aan de andere kant doen we nog steeds mee om de tweede plaats. Ajax maakt nu eenmaal de minste fouten. Wedstrijden die wij op een lullige manier weggaven, wisten zij wel te winnen. En dan kom je een heel eind om kampioen van Nederland te worden. De tweede plaats geeft recht op de voorronde Champions Leaque. Als we die halen, hebben we toch een heel aardig seizoen gehad.'

Ben je tevreden over je eigen spel dit seizoen?

"Soms ging het heel aardig en soms niet, het is me wel duidelijk geworden dat ik mezelf op een paar punten nog flink moet verbeteren. Aan mijn fysieke kracht bijvoorbeeld, daaraan werk ik heel gericht. Ook in de passing kan ik nog een stuk constanter worden. Dat zijn dingen waar ik het met trainer Ronald Koeman over heb. Vind het jammer dat hij vertrekt. Hij is de man die mij drie jaar geleden de kans heeft gegeven. Ik heb flinke stappen gemaakt onder Koeman, ben zelfs international geworden. Dat vergeet je niet zomaar als voetballer. Ik hoop echt dat Koeman hierna goed terecht komt."

Je maakt een goed kans om mee te gaan naar het WK?

"Het zou het een droom zijn die uitkomt als ik mee mag naar het WK. Maar ik ben er op dit moment nog niet mee bezig en dat meen ik echt. Ik heb met Feyenoord nog een paar belangrijke potjes te gaan, waarin we ons naar de voorronde Champions Leaque moeten spelen. Als het seizoen voorbij is, ga ik aan Oranje denken.

Het WK is een uitgelezen mogelijkheid een internationale transfer te verdienen?

"Ik heb tot 2016 bijgetekend en heb het geweldig naar mijn zin bij Feyenoord. Heb het gevoel dat ik hier nog een betere speler kan worden. Het klopt dat er destijds belangstelling voor mij is er geweest. Maar ik wilde gewoon dolgraag bij deze club blijven. Ik speel al dertien jaar voor Feyenoord en De Kuip ben ik als mijn tweede huis gaan beschouwen."

Lees het gehele interview met Clasie in Hand in Hand nummer 8 van dit seizoen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties