Eredivisie kent opnieuw ondoordachte speelronde

Eredivisie kent opnieuw ondoordachte speelronde

De KNVB zal donderdagavond toch vooral hopen dat AZ opgerold wordt door Benfica. Mocht de eredivisionist namelijk zegevieren in het tweeluik dan zal de voetbalbond een gehele speelronde moeten verplaatsen naar een later tijdstip.

Als AZ doorstroomt naar de halve finale van de Europa League dan speelt de club op 1 mei voor een finaleplaats. Op 3 mei staat de laatste speelronde in Nederland echter gepland. Aangezien alle wedstrijden in dat laatste voetbalweekend gelijktijdig gespeeld dienen te worden zal die gehele speelronde verplaatst moeten worden. AZ heeft namelijk het recht op minimaal twee rustdagen. De dodenherdenking en de start van de play-offs zorgen ervoor dat verplaatsing naar 4 of 5 mei geen opties zijn.

Daarmee blijkt er opnieuw een fout in het competitieschema van de KNVB te zitten. De voetbalbond anticipeerde eerder al onvoldoende op de nucleaire top in Den Haag, waardoor vijf duels gisteren afgewerkt werden. Dispensatie van de UEFA zorgde ervoor dat in ieder geval het supportersonvriendelijke tijdstip van 15.45 uur vermeden werd.

Lees meer over
KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties