Schuifdak voor De Kuip: 'Dat heeft elk stadion over tien jaar'

Schuifdak voor De Kuip: 'Dat heeft elk stadion over tien jaar'

BAM en Red de Kuip maken zich op voor een eindsprint richting 25 april. In de komende drie weken moet blijken hoe de toekomst van De Kuip eruit ziet. Eén ding is in ieder geval zeker. Het geliefde stadion krijgt een multifunctioneel en uitschuifbaar dak.

Dat is een harde eis die het verkennerstrio aan beide partijen heeft gesteld. 'Elk modern stadion zal over tien jaar een dak hebben', voorspelt Wim van Sluis van de Feyenoord-trojka in het Rotterdams Dagblad. Zowel BAM als Red de Kuip kan aan die voorwaarde voldoen. Voor respectievelijk 196 en 206 miljoen euro denken zij een vernieuwd stadion te kunnen opleveren.

De komende weken wordt er ingezoomd op de exploitatie- en financieringsmogelijkheden van beide plannen. 'We willen dat het plan leidt tot een forse verhoging van het spelersbudget', stelt Van Sluis 'Zo'n 10 à 20 miljoen euro méér. Niet onbelangrijk als je voetbal op topniveau wilt spelen.' De algehele begroting zal met een veelvoud omhoog gaan.

[poll=132]

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties