Geluk aan zijde Koeman: 'Dit zijn bonuspunten'

Feyenoord deed woensdag zeer goede zaken door de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo winnend af te sluiten. Niet alleen neemt de ploeg daardoor afstand van Vitesse en PSV (beide ploegen kwamen niet in actie), maar ook werd het gat met FC Twente – dat gelijkspeelde tegen ADO Den Haag – vergroot tot vier punten. Trainer Ronald Koeman was uiteraard blij met die statistieken, maar besefte ook dat Feyenoord goed was weggekomen in Almelo. ‘Dit zijn bonuspunten’, zei hij na afloop van de wedstrijd.

Koeman zag zijn ploeg niet goed aan de wedstrijd in het Polman Stadion beginnen. ‘Dat kwam deels doordat we moeite hadden met het veld, je zag meerdere spelers uitglijden. We wilden zelf met veel druk naar voren spelen, maar de verdediging was niet altijd goed aangesloten. Daardoor werden de ruimtes op het veld groot, waar Heracles goed gebruik van maakte.’

Ondanks een wisselvallige eerste helft ging Feyenoord met een 1-2 voorsprong de rust in. ‘De eerste twintig minuten na rust hebben we goed gespeeld’, zei Koeman. ‘De bezetting op het veld was beter dan in de eerste helft, waardoor we niet in problemen kwamen. Uiteindelijk hebben we het onszelf toch te moeilijk gemaakt. Zo maakten we de kansen die we kregen niet af, onder meer doordat we een paar keer verkeerd positie kozen voor het doel. Ook in de rest van het veld werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Dat heeft met voetbalslimheid te maken.’

‘Nu liep het gelukkig allemaal goed af voor ons, maar dat zal niet altijd lukken’, ging Koeman verder. ‘Als team kunnen we wat dat betreft nog stappen maken. Tegelijkertijd mogen we onze handen dichtknijpen met de tweede plek die we nu in handen hebben.’

Koeman kon kort na afloop van de wedstrijd nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de blessure van Bruno Martins Indi. De verdediger viel in de slotminuut van de wedstrijd uit en werd vervangen door Sven van Beek.