Mitchell te Vrede blij met 'echte spitsengoal'

De wijze waarop hij zondag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor Feyenoords vierde treffer zorgde, gaf Mitchell Te Vrede veel voldoening. De spits zag Daryl Janmaat opstomen over de rechterkant, koos bewust positie bij de eerste paal en promoveerde vervolgens de voorzet tot een doelpunt. ‘Een echte spitsengoal, inderdaad’, glimlachte Te Vrede na afloop van de ruime zege in De Kuip (5-0).

Voordat hij in de 77ste minuut van het duel wist te scoren, was Te Vrede er al enkele keren dichtbij geweest. Zo zag hij onder meer in de eerste helft een uitstekende kopbal ternauwernood gekeerd worden door doelman Stephan Andersen. ‘Daarom was ik niet alleen blij, maar ook opgelucht na mijn goal. Aan de andere kant bleef ik er ook na een paar gemiste kansen op vertrouwen dat mijn moment nog zou komen. Mezelf focussen op wat komen gaat in plaats van stil blijven staan bij dingen die gebeurd zijn, dat is een van de onderdelen waarop ik me bij Feyenoord heb ontwikkeld.’

Te Vrede gaf toe dat hij met name in het laatste half uur van de wedstrijd af en toe stond te genieten in het veld. ‘Je zag het team steeds meer groeien. In de eerste helft liepen we soms nog te ver achteruit, maar zodra we op de juiste wijze druk zetten kregen zij het heel moeilijk. Dit is natuurlijk een heel belangrijke overwinning voor ons. De strijd om de bovenste plaatsen leeft enorm binnen de groep. We moeten naar onszelf kijken en onze eigen wedstrijden blijven winnen.’

Naast de treffer van Te Vrede waren nog twee van de in totaal vijf Rotterdamse doelpunten het gevolg van prima aanvalsspel over de rechterkant, waar Daryl Janmaat een belangrijke rol vervulde. De rechtsback trok als vanouds veelvuldig mee ten aanval en leverde zo onder meer de assist van de 4-0. ‘Ik weet dat als de ruimte er ligt, ik voor veel dreiging kan zorgen’, vertelde de international. ‘We wisten dat we vandaag heel goede zaken konden doen op de ranglijst, vandaar ook dat we aanvallend aan de wedstrijd begonnen. In de eerste helft ging het zo nu en dan nog moeizaam en werden zij een paar keer gevaarlijk. Na rust kwamen we scherp uit de kleedkamer en schakelden we een tandje bij, met deze score als resultaat.’

‘Natuurlijk geeft deze overwinning van 5-0 een lekker gevoel’, vervolgde Janmaat, die er direct aan toevoegde dat Feyenoord niet te lang mag stilstaan bij de gespeelde wedstrijd. ‘Woensdag wacht ons in Almelo opnieuw een belangrijke wedstrijd, waarin we de lijn van de afgelopen weken moeten doortrekken. We hebben drie keer op rij gewonnen, op overtuigende wijze en zonder tegentreffers. Ons zelfvertrouwen is daardoor absoluut gegroeid, maar we moeten van wedstrijd tot wedstrijd blijven leven.’