Hiddink nieuwe bondscoach Oranje, Blind wordt opvolger

Hiddink nieuwe bondscoach Oranje, Blind wordt opvolger

Guus Hiddink, Danny Blind en Ruud van Nistelrooij vormen na het WK in Brazilië de nieuwe technische staf van het Nederlands elftal. De KNVB is met Hiddink een contract overeengekomen dat hem vanaf 1 augustus 2014 tot en met het EK 2016 in Frankrijk als bondscoach aan Oranje verbindt, zo meldt de nationale voetbalbond vrijdagmorgen via de officiële kanalen.

Blind en Van Nistelrooij worden voor dezelfde periode aangesteld als assistent-bondscoach. De benoeming van de keeperstrainer volgt in een later stadium. “Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal. Met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring”, vertelt Hiddink op de website van de KNVB.

Na het EK 2016 volgt Blind Hiddink op als bondscoach. Hij verlengde zijn contract met de KNVB tot en met het WK 2018 in Rusland. “Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen”, vervolgt Hiddink. “Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB absoluut veel baat bij kunnen hebben.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties