Oefeninterlands in 2018 vervangen door Nations League

Oefeninterlands in 2018 vervangen door Nations League

De Europese voetbalbond UEFA heeft donderdagmorgen ingestemd met het plan om vanaf 2018 oefenwedstrijden van de nationale voetbalploegen te vervangen voor een nieuwe landencompetitie: de Nations League.

Over vier jaar zullen landenteams dus in competitieverband tegen elkaar strijden. Hoewel de exacte details nog bekend moeten worden gemaakt op het congres is in ieder geval duidelijk dat de landencompetitie de vriendschappelijke interlands gaat vervangen.

In de plannen staat dat er er gespeeld gaat worden in drie of vier divisies, met een promotie- en degradatieregeling. Een coëfficiënt bepaalt in welke groep een land start. De competitie zou dan beslist moeten worden in een 'final-four'-toernooi, met twee halve finales en een finale op neutraal terrein. Die finale vindt plaats in de zomer van de oneven jaar. De bedoeling is dat er in de competitie ook tickets voor het WK en EK zijn te verdienen.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties