500 aangiftes tegen burgemeesters voetbalsteden

500 aangiftes tegen burgemeesters voetbalsteden

De actie van fansite Lunatic News tegen de discriminatie van voetbalsupporters loopt als een trein. Inmiddels hebben al 500 mensen de fansite gemachtigd om namens hen aangifte te doen tegen de burgemeesters van steden waar betaald voetbal wordt gespeeld.

De actie is een rechtstreeks gevolg van de commotie die ontstond na de uitspraken van Wilders over Marokkanen. Die leidde tot een golf van aangiften wegens discriminatie. Daarop betoogde een redacteur van Lunatic News dat voetbalsupporters ook al jarenlang als groep over één kam worden geschoren en allemaal worden weggezet als tuig en relschoppers. Daarom ook moeten de voetbalfans als groep tal van vrijheidsbeperkende maatregelen ondergaan zoals combi-regelingen, gebiedsverboden, enzovoorts.

Sinds maandag kunnen fans zich bij de actie van Lunatic News aansluiten. Op de fansite is een formulier te downloaden waarmee Lunatic News gemachtigd wordt om namens de ondertekenaars aangifte te doen van discriminatie tegen de burgemeesters van alle gemeenten waar betaald voetbal wordt gespeeld. Inmiddels hebben honderden supporters van alle clubs in Nederland gehoor gegeven aan de oproep.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties