Zondag collecte voor Sophia Kinderziekenhuis

Zondag collecte voor Sophia Kinderziekenhuis

Rondom de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles die aanstaande zondag wordt gespeeld in De Kuip vindt de jaarlijkse collecte plaats voor het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Sophia TV. Een grote groep vrijwilligers maakt samen met een paar vaste krachten gemiddeld vier keer per week live radio- en televisie-uitzendingen met en voor de kinderen. Deze uitzendingen gaan over alles behalve ziek zijn. Geregeld komen er prominente gasten langs in de studio, zoals spelers of trainers van Feyenoord, of artiesten als Ali B en Ernst en Bobbie. De kinderen uit het ziekenhuis kunnen actief meewerken aan de uitzending of als gast aanwezig zijn, zodat ze even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Wil je het Sophia Kinderziekenhuis steunen, neem dan zondag wat contant geld mee naar De Kuip!

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles staat volledig in het teken van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Naast dat er een collecte plaats vindt, zijn er ook circa 800 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis te gast in De Kuip. Een deel van hen zal de wedstrijd volgen vanuit in totaal 28 Business Units die beschikbaar zijn gesteld door leden van de Feyenoord Business Club. De VriendenLoterij heeft de VIP dug-out langs het veld beschikbaar gesteld aan een van de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis, die hier samen met zijn familie de wedstrijd mag bekijken.

Feyenoord ontvangt verder circa 1800 kinderen die in groep acht van de basisschool zitten en dit schooljaar hebben deelgenomen aan de Feyenoord Schoolweek. Tijdens de Schoolweek gaat Feyenoord intensief aan de slag met kinderen uit het basisonderwijs. In samenspraak met de school wordt een divers en uitgebreid programma samengesteld, waarbij de thema’s sport en gezondheid centraal staan. Onderdeel van de Schoolweek is een bezoek aan een thuiswedstrijd van Feyenoord.

Bekijk hieronder in de videospeler een korte impressie van de Sophia dag van vorig seizoen in De Kuip. Toen werd er via de collecte een bedrag van ruim € 20.000,- opgehaald (foto). Meer informatie over de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden is te vinden op www.feyenoord.nl/mvo.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties