Oproep: doe aangifte tegen discriminerende burgemeesters

Oproep: doe aangifte tegen discriminerende burgemeesters

Ook bij FR12.nl waren wij met stomheid geslagen. Burgemeesters en wethouders van Nijmegen gaan aangifte doen tegen Geert Wilders vanwege zijn discriminerende uitspraken jegens de Marokkaanse medemens. Dat terwijl ze in Nijmegen jaarlijks mensen preventief uit de stad weren die uit Zuid-Holland komen als Feyenoord op bezoek komt. Wij steunen de onderstaande oproep en het statement van de mannen van LunaticNews dan ook.

Oproep! Doe aangifte tegen burgemeesters van Eredivisieclubs!

We schrijven 22 maart 2014 als op de website van de stad Nijmegen het volgende verschijnt: “Het college van burgemeester en wethouders gaat gezamenlijk aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege discriminatie.” Dit alles onder aanvoering van diezelfde burgemeester Hubert Bruls. Zo zegt hij: “We doen dit bewust op deze manier om namens de Nijmeegse samenleving een signaal af te geven dat hier grenzen ver zijn overschreden. Wat mij betreft is iedereen welkom om met ons mee te lopen en ook aangifte te doen.”

Hypocrisie van het ergste soort! Iets met pot en ketel principe. Op 15 september 2013 zijn er pas grenzen overschreden. Veel en veel te ver! Maar daar hebben wij de burgervader van Nijmegen nooit over gehoord!

Meer dan terecht is dan ook het stuk wat afgelopen vrijdag op onze website stond: http://www.lunaticnews.nl/nieuws/ich-bin-ein-voetbalsupporter/

Verander de subcultuur Marokkaan in de subcultuur voetbalsupporter en je krijgt een hele andere discussie. Bewijs hierboven geleverd. En wij van Lunatic News zijn die selectieve verontwaardiging in Nederland spuugzat. Voetbalsupporters zijn ook mensen, net als Marokkanen, Antillianen, Turken, Nederlanders of welke medelanders dan ook! En in geen van de gevallen is discriminatie goed te praten!

En zoals de burgemeester van Nijmegen hebben ook de burgemeesters van Deventer (dhr. Andries Heidema), Waalwijk (dhr. Nol Kleijngeld), Almelo (mevr. Jon Hermans-Vloedbeld), Heerenveen (dhr. Tjeerd van der Zwan), Rotterdam (dhr. Ahmed Aboutaleb), Kerkrade (dhr. Jos Som) recentelijk zich schuldig gemaakt aan discriminatie van voetbalsupporters. En als je dat over de afgelopen jaren trekt heeft vrijwel elk college van Burgemeester & Wethouders – in steden waar een Betaald Voetbal Organisatie huist – zich schuldig gemaakt aan discriminatie. Vordering uit steden, vordering uit provincies, gebiedsverboden, beperking bewegingsvrijheid middels speciale vervoersregelingen en zo kunnen we wel nog even doorgaan.

Ontzeg een groep Marokkanen de toegang tot het centrum van Deventer, omdat Marokkanen op afstand de criminaliteitslijsten in Nederland aanvoeren en heel de wereld staat op zijn kop. Waarom is dit wel geoorloofd bij voetbalsupporters dan? Hen straffen voor het gedrag van een ander? Discrimineren op basis van afkomst? Hen de toegang ontzeggen tot een gehele provincie voor een halve dag? JUIST, ook dat is te gek voor woorden!

Lunatic News roept een ieder in Nederland dan ook op om aangifte te doen, zowel met terugwerkende kracht over het afgelopen seizoen als bij datgene wat nog komen gaat bij elk college van Burgemeester en Wethouders die zich schuldig maken aan discriminatie en vrijheidsberovende maatregelen.

Voetbalsupporters zijn ook mensen! #ichbineinvoetbalsupporter

Digitaal aangifte doen van discriminatie en geweld jegens voetbalsupporters kan helaas niet. Wij roepen dan ook iedereen op om onze aangifte te steunen middels volmacht door via het contactformulier op deze website ons een e-mail te sturen met je volmacht, bestaande uit:

- Voor- en achternaam
- Adres
- De regel “ik geef hierbij Lunatic News het volmacht om namens mij aangifte te doen tegen elke burgemeester van een stad waar een Betaald Voetbal Organisatie huist en zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie jegens voetbalsupporters”

Uiteraard worden alle gegevens met vertrouwen behandeld.

Hartelijk dank!

Redactie Lunatic News

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties