Kalou in de zomer weg bij OSC Lille

Kalou in de zomer weg bij OSC Lille

Salomon Kalou neemt aan het einde van het seizoen afscheid van OSC Lille. De aanvaller wil na twee seizoenen in de Franse Ligue 1 zijn geluk elders beproeven. Bij Lille scoorde hij tot dusver 24 doelpunten. Zijn werkgever vertrouwde erop dat Kalou in Frankrijk zou blijven, maar vandaag bevestigt de speler zelf dat hij Lille in de zomer de rug toe keert.

Ontwikkeld
"Lille heeft me de mogelijkheid gegeven om iedere week een wedstrijd te spelen. Ik heb me op professioneel en menselijk gebied enorm ontwikkeld hier. Ik heb het idee dat het nu tijd is om te gaan. Ik heb nog genoeg doelstellingen in mijn carrière die ik elders wil verwezenlijken", zegt Kalou in een interview met L'Equipe.

De international heeft nog een contract tot medio 2016 bij Lille. Helemaal zeker is het dus nog niet dat de speler aan het einde van het seizoen vertrekt. Lille gaf eerder bij monde van president Michel Seydoux aan dat een transfer van Kalou onbespreekbaar is. "Voor 87 miljoen euro vertrekt hij. Maar stel een club biedt vijf of zes miljoen euro voor hem, dan denken wij niet aan een transfer. Wij willen hem graag houden en hij wil graag bij ons blijven", zei Seydoux recentelijk.

Winters vertrek
Kalou bevestigde eerder dat hij in de winter had kunnen vertrekken. De Engelse topclub Arsenal stond op de stoep om de spits op huurbasis over te nemen. "Maar dat moest allemaal last minute gebeuren. Ik wil hier derde worden, een goede voorbereiding hebben op het WK en de Coupe de France winnen."

Lille nam Kalou twee seizoenen geleden over van Chelsea. De carrière van de speler zat op dat moment op een dood spoor. De voormalige Feyenoorder hield in Londen voornamelijk de bank warm.

Lees meer over
Kalou
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties