A1 wint bij Willem II; twee kampioenen bij de jeugd

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC A1 met 1-2 gewonnen, A2 speelde in Zwolle tegen PEC en deelde de punten: 1-1. Feyenoord C1 haalde flink uit bij Fortuna Sittard (0-6) en C2 versloeg stadgenoot Sparta Rotterdam met 0-2. Feyenoord D1 verloor de wedstrijd om te koppositie met 3-1 van AZ.

FEYENOORD A1 HEEFT WEINIG MOEITE MET AFWACHTEND WILLEM II/RKC

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 1-2 gewonnen. Ondanks dat de Rotterdammers matig speelden kwam de ploeg van trainer Roy Makaay nauwelijks in de problemen.

‘Ons baltempo was te laag en we waren nauwelijks bereid te bewegen om vrij te komen van de tegenstander’, begon Makaay zijn nabeschouwing. ‘En met matig druk ik me nog positief uit. Willem II wachtte met elf man op de eigen helft af wat wij zouden verzinnen. Dan moet je een hoog baltempo hanteren en veel in beweging zijn. Dat hebben we nagelaten. We kregen een paar kleine kansjes, maar Willem II was in de omschakeling af en toe dreigend.’

Vlak voor rust zette Milton Klooster op aangeven van Bart Nieuwkoop de bezoekers echter toch op voorsprong. Makaay: ‘Na de rust hebben we het beter opgepakt en waren we bereid meer energie in de wedstrijd te leggen. We raakten als snel de lat.’ Uit een goede aanval maakte Oussama Idrisse de bevrijdende 0-2. Kort daarna werd een Feyenoord-doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Terecht, oordeelde Makaay, die in de slotminuut Willem II/RKC de aansluitingstreffer nog zag maken.

‘Het was al met al geen beste wedstrijd van onze kant, maar we hebben hem wel verdiend gewonnen. Zeker na de 0-2 verliet Willem II de verdedigende stellingen, maar daar konden we niet van profiteren in de vorm van doelpunten.’

Willem II/RKC A1 – Feyenoord A1 1-2
45’ 0-1 Milton Klooster
67’ 0-2 Oussama Idrissi
89’ 1-2

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Korporaal (59’ Driebergen), Houben, Blijham, Gronsveld; Dekkker, Nieuwkoop (65’ Kassels), De Vos; Klooster (80’ Robinson), Dammers (45’ Van der Struis) en Idrissi.

FEYENOORD A2 KAN MET TIEN MAN GEEN STAND HOUDEN TEGEN PEC ZWOLLE

Feyenoord A2 heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle A1 de punten gedeeld: 1-1. Na een uur spelen moesten de Rotterdammers door een dubieuze rode kaart met tien man verder, waardoor de voorsprong geen stand hield. ‘Met elf man had ik het nog willen zien. Dan hadden ze denk ik niet kunnen scoren’, aldus trainer Jan Gösgens.

In een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde kwamen de Rotterdammers na een half uur op voorsprong. Randy Elst was alert op een vrije trap van Omar el Baad en knikte van dichtbij knap raak: 0-1. ‘Er waren weinig kansen over en weer’, zei Gösgens na afloop. ‘Zelf waren we ook niet in goeden doen.’

Na rust zag Gösgens zijn ploeg een hoger baltempo hanteren, waardoor PEC nog moeilijker aan voetballen toe kwam. Na een kwartier spelen moest Feyenoord ineens met tien man verder omdat Djazz Manusama twee dubieuze gele kaarten kreeg. Gösgens: ‘Eerst kreeg hij geel voor een overtreding die eigenlijk door Junior Albertus werd gemaakt.Toen hij daar iets van zei kreeg hij direct zijn tweede en kon hij met rood van het veld. Nu hebben we al vier keer eerder een wedstrijd met zijn tienen uit moeten spelen, dus we weten wat er dan van ons wordt gevraagd. Maar dat kost ons wel de wedstrijd. Want als wij met zijn elven hadden mogen blijven staan denk ik niet dat PEC had kunnen scoren. Onze verdediging stond erg goed.’

Na de 1-1, zo’n tien minuten voor tijd, was er weinig meer te beleven in Zwolle. ‘We hebben goed stand gehouden, op dat ene momentje na. Dat is erg zonde’, besloot de trainer.

PEC Zwolle A1 – Feyenoord A2 1-1
35’ 0-1 Randy Elst
80’ 1-1

Opstelling Feyenoord A2: Miazek; Proost, Van der Pijl, James, Racaj; El Baad, Da Silva, Manusama; Albertus (60’ Pisas), Van Putten (60’ Ulusoy) en Elst (45’ Martis (75’ Yalamoglu)).

FEYENOORD C1 WERKT KEIHARD EN HAALT FLINK UIT TEGEN FORTUNA SITTARD

Feyenoord C1 heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van Fortuna Sittard. In Limburg werd het 0-6 voor de Rotterdammers, die vanaf de eerste minuut de tegenstander overrompelden.

Vanaf de aftrap probeerde Feyenoord de tegenstander onder druk te zetten en Fortuna Sittard geen kans te geven rustig op te bouwen. ‘We speelden heel geconcentreerd en agressief’, aldus trainer Jeffrey Oost. ‘Vaak veroverden we de bal al rond de middenlijn en konden we via goed combinatiespel naar het doel van Fortuna toe.’

Door doelpunten van Joel Piroe en Dylan Vente kwam Feyenoord op een ruime voorsprong, die na rust verder werd uitgebouwd. Oost: ‘We bleven goed spelen en maakten na rust wel de kansen af. Fortuna was slechts via de counter een paar keer gevaarlijk, maar het veldoverwicht dat we hadden was groot. We hebben de tegenstander overlopen, wat we wel vaker proberen. Dan krijg je veel kansen in een wedstrijd. Nu maakten we er zes, dus daar kan ik alleen maar tevreden over zijn.’

Fortuna Sittard C1 – Feyenoord C1 0-6
20’ 0-1 Joel Piroe
42’ 0-2 Dylan Vente
53’ 0-3 Joel Piroe
58’ 0-4 Joel Piroe
68’ 0-5 Joel Piroe
70’ 0-6 Edin Bibuljica

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith, Van den Ende (55’ Spakman), Van Wetten, Malacia; Van der Pluijm (35’ Saikoen), Toure, Van Mullem (50’ Wehrmann); Westerveld (55’ Bibuljica), Piroe en Vente (50’ Chong).

FEYENOORD C2 LAAT NA STADSDERBY SNEL TE BESLISSEN, MAAR WINT WEL VAN SPARTA

Feyenoord C2 heeft zaterdag de Rotterdamse stadsderby tegen Sparta Rotterdam met 0-2 gewonnen. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Edwin de Graaf een vijftal honderd procent kansen, maar wist slechts één keer het net te vinden.

‘De 0-2 bleef te lang uit’, zei De Graaf na afloop. ‘We hadden eigenlijk al in de rust met drie of vier doelpunten verschil voor moeten staan, maar de kansen die we onszelf gaven wisten we niet te benutten.’ Op slag van rust kwam Feyenoord echter toch op voorsprong, doordat C2-spits Delpiero Reboe goed doorjaagde op de Spartaanse keeper. Hij kraakte zijn uittrap en kon daarna ongehinderd de 0-1 binnen schieten.

Aan Sparta-zijde bleek de rechtsbuiten een plaag voor de Feyenoord-verdediging. ‘Maar Simon Loshi en later Lute Rashiti hadden goed grip op hem. Al met al was deze overwinning verdiend, maar hebben we nagelaten Sparta al vroegtijdig de genadeklap toe te dienen.’

Volgende week speelt C2 een toernooi op Texel. Over twee weken staat de topper tegen Ajax op het programma. De ploeg van trainer Edwin de Graaf speelt dan tegen de Amsterdammers een duel om de koppositie.

Sparta Rotterdam C2 – Feyenoord C2 0-2
35’ 0-1 Delpiero Reboe
58’ 0-2 Delpiero Reboe

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Geertruida, Lewis, De Kubber, Loshi (45’ Rashiti); El Bouchataoui, Heijberg, Huijgen; Van Ewijk (45’ Eddahchouri), Reboe en Amadin (60’ Reemst).

FEYENOORD D1 VERLIEST DUEL OM KOPPOSITIE VAN AZ

Feyenoord D1 is er zaterdag niet in geslaagd de koppositie in de competitie te behouden. In Alkmaar bleek AZ met 3-1 te sterk voor de formatie van Gaston Taument.

De Rotterdammers begonnen aan het duel in de wetenschap dat ze twee punten voorstonden op AZ, dat één wedstrijd minder had gespeeld. ‘Er moest gewonnen worden’, aldus Taument. ‘Dat we dan met 3-1 verliezen is jammer. Nu moeten we in de achtervolging. Er was veel strijd op het veld, maar helaas moesten we het afleggen.’

Nadat Feyenoord voor rust op achterstand was gekomen kwamen de Rotterdammers na rust langszij toen Crysencio Summerville uit een corner de 1-1 binnen schoot. ‘Na rust had ik het idee dat we meer op de helft van AZ speelden’, zei Taument. ‘Maar we namen te veel risico om de 1-2 te forceren. Zelfs Quinten Maduro hebben we nog als extra stormram naar voren gehaald. Maar het haalde niets uit. Sterker, AZ wist uit een counter nog twee keer te scoren.’

Ondanks de nederlaag gaf Taument zijn spelers een compliment. ‘We hebben goed gespeeld en veel inzet getoond. Helaas waren we af en toe ongelukkig waardoor we niet met een goed resultaat uit Alkmaar zijn weggegaan. AZ was vandaag iets effectiever.’’

AZ D1 – Feyenoord D1 3-1
27’ 1-0
53’ 1-1 Crysencio Summerville