Architecten Rotterdam CS buigen zich over De Kuip

Architecten Rotterdam CS buigen zich over De Kuip

De Delftse hoogleraar Hennes de Ridder, die De Kuip voor 83 miljoen euro nieuw leven wil inblazen, krijgt versterking van architectenbureau Benthem Crouwel. Die firma was betrokken bij het ontwerp van het nieuwe Rotterdam Centraal dat afgelopen week officieel geopend werd. Dat maakt het Rotterdams Dagblad vandaag bekend.

Mét bouwer Van Wijnen denken de drie partijen de klus op Zuid in 30 maanden te kunnen klaren. In dat tijdsbestek moet het veld 3.25 meter verlaagd worden en de ontstane ruimtes gevuld worden met extra tribunes en 52 nieuwe businessunits die zorgen dat het totale aantal units met de 42 bestaande skyboxen op 94 komt. Daarmee zal het stadion minimaal 54.000 supporters kunnen herbergen.

'Van de hoofdconstructie blijven we af. De staalconstructie is nog prima, die gaat nog zeker honderd jaar mee en heeft alleen soms een verfje nodig. Alleen de gammele spullen halen we weg. De trappenhuizen zijn prima, die blijven zeker staan, da's goed voor de stabiliteit. De zichtlijnen zijn volgens de normen van de UEFA', spreekt De Ridder over zijn plan in het ochtendblad.

Rond het gehele complex wordt een zogenoemde saturnus-ring gebouwd, waarin allerlei voorzieningen een plek krijgen. Daar is het de architecten vooral om te doen: extra omzet voor de club. 'Het stadion blijft helemaal overeind. Het enige wat Feyenoord nodig heeft, is een verdubbeling van de inkomsten. Wij zorgen daarvoor.'

De Feyenoord-trojka is onder de indruk van het voorgestelde 'plan Hennes'. 'Hij houdt het meeste van de huidige Kuip in stand, en daardoor zijn de kosten lager. Daarentegen is zijn ambitieniveau met zo'n 55.000 mensen óók lager. Dat gaan we afzetten tegen de andere plannen', zegt woordvoerder Wim van Sluis.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties