Oud-spits Hallvar Thoresen bezoekt Feyenoord Academy

Oud-spits Hallvar Thoresen bezoekt Feyenoord Academy

Voormalig spits Hallvar Thoresen heeft afgelopen week samen met zeventien jonge Noorse trainers een werkbezoek gebracht aan Varkenoord. De delegatie kreeg een kijkje achter de schermen bij Feyenoord Academy door middel van onder meer een rondleiding en diverse presentaties. Afgelopen zaterdag was de groep Noorse trainers aanwezig bij de jeugdwedstrijden die op Varkenoord werden gespeeld, terwijl ze zondag de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen bezochten.

De nu 56-jarige Thoresen speelde tussen 1976 en 1988 in de Eredivisie, voor achtereenvolgens FC Twente en PSV. Hij maakte in totaal 152 doelpunten, waarmee hij nog altijd de meest scorende buitenlander ooit in de Nederlandse competitie is. Sinds zijn tijd bij PSV is Thoresen bevriend met Michel Valke, die tegenwoordig als videoanalist op Varkenoord werkt.

Tegenwoordig is Thoresen in dienst van de Noorse voetbalbond. De zeventien trainers die met hem waren meegereisd, zijn werkzaam voor de club Skeid uit Oslo. ‘Via dit werkbezoek aan Varkenoord hopen we de trainers te inspireren en nieuwe ideeën te laten opdoen’, vertelde Thoresen. ‘De jeugdopleiding van Feyenoord staat heel hoog aangeschreven, vandaar dat we erg blij waren dat we hier mochten langs komen. De ontvangst was fantastisch, de mensen zijn erg gastvrij.’

Thoresen speelde zelf nooit bij Feyenoord, maar kwam als speler van eerst FC Twente en later PSV meerdere keren in De Kuip. ‘Zeker de wedstrijden die we met PSV tegen Feyenoord hebben gespeeld, waren altijd heel mooi. Ik herinner me dat ik een keer een hersenschudding heb opgelopen in De Kuip, na een botsing met een tegenstander. Ik zag opeens alles dubbel en kon gaan zitten. Dat is een minder goede herinnering, maar toch vind ik het mooi om nu bij deze club terug te keren. We hebben veel geleerd op Varkenoord. Het is duidelijk dat wij in Noorwegen nog veel werk te verrichten hebben.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties