'Ik weet zeker dat Te Vrede een killer kan worden'

'Ik weet zeker dat Te Vrede een killer kan worden'

Mitchell te Vrede kende zondagmiddag een lastige thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De stand-in van de geschorste Graziano Pellè kon nauwelijks een bal vasthouden, won weinig kopduels en zag veel te weinig goede voorzetten op zich af komen.

Jean-Paul Boëtius erkent dat de samenwerking met de nieuwe aanvalsleider beter kan. Al is het wennen met Te Vrede in de spits, geeft de international toe in Metro. ”Met Graziano weten we precies waar we aan toe zijn. Mitchell moeten we wat dat betreft nog een beetje leren kennen. Maar tijdens de trainingen gaat dat steeds beter, we krijgen er meer en meer vastigheden ingeslepen.”

Aanvoerder Jordy Clasie schaart zich achter die woorden. ”We zijn al twee jaar gewend om met Graziano te spelen, dan lijkt het me logisch dat het nu met Mitchell af en toe zoeken is. Dat kan zowel aan de passing als aan het vrijlopen liggen. En natuurlijk aan de tegenstander. Als zij met de punt naar achteren spelen en een extra speler vlak voor de verdediging zetten, is het sowieso moeilijk om onze spits te vinden.”

Toch voorzien beide heren een grote toekomst voor hun collega. ''Ik weet zeker dat Mitchell een killer kan worden. Kijk maar naar de gretigheid die hij heeft om te scoren. Dat hebben niet alle spelers, ik ook niet. Wat dat betreft is hij echt een voorbeeld voor anderen. Als ik hem vergelijk met de speler van toen ik net bij Feyenoord 1 kwam en de speler die hij nu is, dan zie ik een groot verschil. Hij is in korte tijd beter geworden'', zegt Boëtius.

Ook Clasie looft de leergierigheid en ziet duidelijk vooruitgang bij de spits. ”Hij is ontzettend leergierig. Mitchell wil alles van Graziano en de spitsentrainers oppikken. Hij heeft een enorme drive om beter te worden.”

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties