Kongolo: 'Tot nu toe pakt het allemaal goed uit'

Kongolo: 'Tot nu toe pakt het allemaal goed uit'

Feyenoord boekte zondagmiddag een dikverdiende 2-0 thuiszege op sc Heerenveen. Opnieuw hielden de Rotterdammers de nul en die prestatie kon niet geheel los worden gezien van het uitstekende spel van Terence Kongolo.

Hij komt nog maar net kijken, maar is al bijna niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Ronald Koeman. Terence Kongolo lijkt onverstoorbaar en blinkt al wekenlang uit bij Feyenoord. Tegen Heerenveen hield de jonge verdediger Oranje-international Bruno Martins Indi uit de basis, maar voor echte verbazing zorgde dat allang niet meer. Ook bij Kongolo zelf niet.

"Ik had het wel een beetje verwacht, want ik heb het de trainer altijd lastig gemaakt", sprak het talent na afloop tegenover VoetbalPrimeur. "Ik doe aanvallend en verdedigend mijn taak. Tot nu toe pakt het allemaal goed uit. Of ik wel eens zenuwachtig ben voor een wedstrijd? Nee, ik kan er goed mee omgaan. Natuurlijk is er bij Feyenoord extra druk, maar ik probeer gewoon mezelf te blijven en dan komt alles vanzelf."

De 20-jarige Kongolo is ook door zijn veelzijdigheid een kracht voor Feyenoord. "In de jeugd speelde ik altijd in het centrum, maar voor de trainer is het makkelijk dat hij een speler op twee posities kan gebruiken. Ik speel liever centraal, maar als de trainer mij op de linksbackpositie heeft moet ik er gewoon staan."

De bereidheid om linksback te spelen zou in de toekomst nog wel eens zijn vruchten kunnen afwerpen voor de jongeling, want juist voor die positie zoekt Oranje-bondscoach Louis van Gaal nog een geschikte kandidaat. "Maar ik focus mij nu niet op Oranje. Ik wil eerst het seizoen goed afsluiten bij Feyenoord en wat er in de zomer gebeurt zien we dan wel."

Lees meer over
Kongolo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties