Feyenoord in 2014 meest productieve Eredivisieploeg

Feyenoord in 2014 meest productieve Eredivisieploeg

In de aanloop naar de 28ste speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en SC Heerenveen tegenover elkaar in De Kuip (aftrap 14.30 uur).

- Feyenoord verloor als enige ploeg uit de topvijf drie thuiswedstrijden dit seizoen (FC Twente 1-4, Heracles Almelo 1-2 en Ajax 1-2).

- De Rotterdammers incasseerden van de clubs uit de topvijf thuis ook de meeste treffers (zestien in dertien duels).

- Feyenoord is in Rotterdam al acht duels op rij ongeslagen tegen SC Heerenveen. Opvallend is dat de laatste drie edities alle eindigden in een gelijkspel.

- SC Heerenveen won voor het laatst in het seizoen 2004/05 bij Feyenoord. Destijds wonnen de Friezen met 1-3 (mede door twee goals van Mika Väyrynen).

- Feyenoord hield in de vorige speelronde tegen FC Groningen (0-2) voor het eerst de nul in 2014.

- Alfred Finnbogason is de meest waardevolle speler van de Eredivisie met 23 goals en zeven assists. De geschorste Graziano Pellè staat tweede in dit klassement met twintig goals en vijf assists.

- De Italiaan zal node worden gemist, Pellè is sinds zijn aanwezigheid goed voor 34 van de 71 Feyenoord-goals in De Kuip (48 procent).

- SC Heerenveen heeft acht punten meer dan vorig seizoen na speelronde 27 (nu 43 toen 35).

- Feyenoord maakte de meeste doelpunten na de winterstop (21 goals in negen duels).

- SC Heerenveen won voor de derde keer dit seizoen twee duels op rij in de Eredivisie (Heracles 1-2 en PEC Zwolle 3-0).

- SC Heerenveen staat eerste in het efficiency-klassement van VI, 56 treffers op 322 doelpogingen geeft een rendement van 17,39 procent.

- Feyenoord staat in het efficiency-klassement op een vierde plek: 57 goals op 358 doelpogingen geeft een rendement van 15,92 procent.

- Indien Finnbogason scoort tegen Feyenoord, dan is de IJslander (nu 47 goals in 55 duels) Eredivisietopscorer aller tijden voor SC Heerenveen. Nu deelt de spits de eervolle titel nog met Gerald Sibon.

- Feyenoord scoorde dit seizoen slechts in één van zijn 27 duels niet (tegen RKC Waalwijk, 1-0).

- De Rotterdammers scoren - met vorig seizoen meegerekend - al twintig thuisduels op rij in de Eredivisie.

- SC Heerenveen krijgt al twaalf uitduels op rij minimaal één doelpunt tegen in de Eredivisie.

- Feyenoord is de bestpresterende club in de Eredivisie gerekend over de eerste 45 minuten van alle duels. De Rotterdammers zouden dan fictief lijstaanvoerder zijn met 56 punten uit 27 duels.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties