Janmaat: 'Het is wel leuk om tegen je oude club te spelen'

Janmaat: 'Het is wel leuk om tegen je oude club te spelen'

Daryl Janmaat maakt zondagmiddag zijn rentree bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De verdediger miste afgelopen zondag het uitduel met FC Groningen. Janmaat was ziek, maar is nu volledig hersteld.

Uitzondering
Feyenoord-trainer Ronald Koeman dreigt weinig te veranderen aan zijn elftal dat zondag overtuigend met 0-2 van FC Groningen won, maar voor de rechtsachter van het Nederlands elftal maakt hij zeker een uitzondering. Janmaat neemt de plaats weer in van zijn vervanger Sven van Beek. Het duel met SC Heerenveen is voor Feyenoord van cruciaal belang, want de twee ploegen zijn elkaars concurrenten in de strijd om Europees voetbal.

Tweede
De ploeg van trainer Ronald Koeman neemt de vierde plaats op de ranglijst in en heeft nog altijd kans om als tweede te eindigen. Die positie geeft recht op de voorronde van de Champions League. Heerenveen heeft pas één keer gewonnen in De Kuip, dat was op 1 mei 2005. De laatste drie keer gingen de Friezen, die op de zesde plaats staan, wel steeds met een punt naar huis.

Volgen
Voor Janmaat wordt het een weerzien met zijn oude club. De verdediger begon weliswaar in de jeugd van Feyenoord, maar via ADO Den Haag kwam Janmaat bij Heerenveen terecht. Voor de international is het weerzien met zijn voormalig werkgever tegenwoordig niet zo heel bijzonder meer, want hij speelde al enkele keren met Feyenoord tegen de Friezen. ,,Het is wel leuk om tegen je oude club te spelen'', aldus Janmaat. ,,Je blijft de clubs waar je hebt gespeeld altijd volgen en ik ken genoeg mensen die nog steeds actief zijn bij Heerenveen.''

Weer fi
De verdediger, die een maand geleden voor de tweede maal vader van een zoon is geworden met de naam Guti, stond maandag alweer op het trainingsveld. Janmaat heeft dus de gehele voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Heerenveen meegedaan. ,,Ik voel me weer fit en ik ben klaar om tegen Heerenveen weer te kunnen spelen. Het is voor ons een belangrijke wedstrijd. We weten bij Feyenoord wat ons doel is voor de komende weken. Een overwinning op Heerenveen zou in dat verband een goede stap zijn.''

Tot de nok
De ploeg van Janmaat wordt zondagmiddag gesteund door een uitverkochte Kuip. De laatste beschikbare kaarten voor de ontmoeting met de Friese club werden maandag verkocht en dit betekent dat het stadion tot de nok toe gevuld zal zijn. De Rotterdammers moeten het alleen opnieuw doen zonder hun geschorste spits en topscorer Graziano Pellè.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties