Kans revelatie Kongolo kwam laat: 'Dat is achteraf praten'

Kans revelatie Kongolo kwam laat: 'Dat is achteraf praten'

Hoofdtrainer Ronald Koeman benadert het slot van het eredivisieseizoen als een project waarin Feyenoord Europees voetbal veilig moet stellen. De oefenmeester heeft daar een nieuwe methode voor uit de kast getrokken. Koeman kwam tegen FC Groningen met een nieuwe formatie en ook talent Terence Kongolo lijkt een belangrijk plekje te hebben in het basiselftal in de laatste weken van de competitie.

Kongolo laat in zijn optredens direct zien waarom hij als zo'n groot verdedigend talent bestempeld wordt in de jeugdopleiding van Feyenoord. De vraag die dan rijst is waarom Koeman niet eerder naar de kwaliteiten van de jeugdinternational greep. 'Dat is achteraf praten', zegt de coach in het Algemeen Dagblad.

In de weinige eredivisiewedstrijden van Kongolo heeft hij zelfs zo'n grote indruk gemaakt dat hij wordt gelinkt aan het WK. 'Terence bij Oranje? Als iemand zich zo overtuigend presenteert, zal hij best in beeld komen. Maar wij moeten gewoon het seizoen goed afmaken. Dat is goed voor Feyenoord. Goed voor mij. En ook nog eens goed voor Oranje', besluit Koeman wijs.

Lees meer over
Kongolo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties