Koeman ziet af van baan als bondscoach van Griekenland

Koeman ziet af van baan als bondscoach van Griekenland

Ronald Koeman heeft besloten dat hij na het WK 2014 niet aan de slag zal gaan als bondscoach van Griekenland. FOX Sports meldt dat de trainer van Feyenoord geen zin meer had om de Grieken onder zijn hoede te nemen, nadat hem duidelijk werd dat er nog meer kandidaten zijn voor de nationale bond.

Donderdag stond er een onderhoud gepland tussen een delegatie van de Griekse bond en Koeman, maar dat is afgezegd. In een eerder stadium benadrukte de Zaankanter nog dat hij wel wat voelde voor een baan in het buitenland en dat hij een bondscoachschap, iets dat hij nog nooit deed, niet uitsloot. De Grieken moeten echter verder kijken voor een geschikte opvolger van Fernando Santos, die na het WK weggaat.

Mogelijk wil Koeman liever inzetten op een dienstverband bij Swansea City, dat ook interesse in hem heeft. De Premier League-club ontsloeg Michael Laudrup na de jaarwisseling en stelde Garry Monk aan als zijn interim-opvolger. Monk zou graag het volledige vertrouwen krijgen van de leiding, maar Swansea City lijkt daar nog niet helemaal zeker van. Koemans zaakwaarnemer Guido Albers heeft reeds contact gelegd met de Welshe club.

“Als hij de kans krijgt om de manager van Swansea City te worden, dan wil hij dat zeker”, gaf Albers donderdagmorgen nog te kennen in gesprek met de BBC. “Het is een van zijn dromen om in de Premier League aan de slag te gaan. Swansea is een fantastische club en Koeman kan ze succes bezorgen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties