Voetafdruk Moulijn naar Feyenoord Museum

Voetafdruk Moulijn naar Feyenoord Museum

Een tegel met de originele voetafdruk van Coen Moulijn is woensdag in De Kuip geschonken aan het Feyenoord Museum. De tegel lag vanaf de jaren tachtig in Zuidwijk in de Rotterdamse deelgemeente Charlois. Na het overlijden van Feyenoords clubicoon Moulijn in 2011 werd de tegel gelicht en tijdelijk elders opgeslagen. Deze tegel is nu overgedragen aan Feyenoord. De tegel zal in elk geval voorlopig te zien zijn in het Feyenoord Museum. Mogelijk krijgt de tegel later een plaats bij het standbeeld van Moulijn aan de Olympiazijde van het stadion.

Bij de overhandiging was onder meer Adrie Moulijn, de weduwe van Coen, aanwezig. Zij had de voetafdruk nooit eerder gezien. ‘Ik wist dat Coen deze afdruk ooit gezet had, maar ik ben daar niet bij aanwezig geweest’, vertelde ze. ‘Je kunt goed zien dat het een afdruk van hem is, want hij had maar een klein voetje. Het is mooi dat deze tegel voortaan bij Feyenoord te zien is.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties