KNVB wil schema play-offs radicaal omgooien

KNVB wil schema play-offs radicaal omgooien

De KNVB wil de duels in de play-offs aan het eind van het seizoen over veel meer speeldagen verdelen. Daarmee worden bovenal een serie extra televisie-uitzendingen mogelijk. Jacco Swart bevestigt namens de Eredivisie CV de lastminutewijziging mede op verzoek van FOX in gang is gezet. ‘Maar dan moet competitieleider Gijs de Jong dat wel kunnen regelen,’ voegt hij eraan toe. ‘Je hebt toch met veel partijen te maken. Maar de plannen bestaan inderdaad.’

De Jong heeft er zoals gewoonlijk geen gras over laten groeien. Sterker nog: de aankondigingen en nieuwe speeldata zijn de deur al uit. Inmiddels heeft de KNVB alle betrokken partijen als clubs, politie en gemeenten al op de hoogte gesteld over het uitsmeren van het speelschema van beide nacompetities.

Voor voetbalfans is het in elk geval handig ook de woensdag en zaterdag de eerste drie weken van mei aan te kruisen in hun agenda’s. Dat zijn namelijk beoogde extra speeldagen. Zo krijgen we, als alles gaat zoals de bond wil, op woensdag en donderdag de promotie/degradatie wedstrijden en op zaterdag en zondag de duels om een Europees ticket te zien. De Nederlandse play-offs staan op het programma van 1 tot en met 18 mei.

Lees meer over
KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties