'Vilhena komt in potentie in de buurt van Strootman'

'Vilhena komt in potentie in de buurt van Strootman'

De kruisbandblessure van Kevin Strootman is een drama voor de speler en een klap voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal heeft drie maanden om een oplossing te bedenken.

In het Algemeen Dagblad voorziet Ronald de Boer de bondscoach alvast van advies. "Een tweede Strootman is er niet, in de verste verte niet", trapt hij af. Toch moet er een speler gevonden worden die de positie van de sterkhouder gaat overnemen. "Ik denk meteen aan Nigel de Jong, die heeft veel ervaring. Maar die mist de diepgang van Kevin. En Nigel schiet ook niet op doel van buiten de 'zestien'."

"De bondscoach zal ook naar Vilhena gaan kijken. Die heeft nog niet het vereiste niveau en is een iets ander type, maar komt in potentie in de buurt. Misschien is Klaassen een optie of Van der Vaart. Volgens mij moet je anders denken. Alleen op die positie wijzigen gaat niet. Je moet het hele team weer in balans brengen, dat heeft gevolgen voor meer posities."

Toekomstig Feyenoord-coach Fred Rutten denkt niet aan Vilhena. "Misschien is Daley Blind een optie om Strootman te vervangen", zegt hij in het AD. "Blind heeft bij Ajax Champions League gespeeld en heeft toen ervaren wat er op dat niveau van middenvelders wordt gevraagd."

"Blind dan in combinatie met in elk geval Nigel de Jong. Ook die heeft tenminste nog Champions League gespeeld met Milan dit jaar. Strootman vervangen door iemand anders uit de Nederlandse competitie lijkt mij moeilijk. Dat zie ik niet één-twee-drie", aldus Rutten.

Lees meer over
Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties