Koeman gelooft in stand-in: 'Te Vrede kan niveau aan'

Koeman gelooft in stand-in: 'Te Vrede kan niveau aan'

Feyenoord doet de komende weken een beroep op aanvaller Mitchell te Vrede. De spits moet de komende vier wedstrijden de geschorste Graziano Pellè vervangen. In de eerste seizoenshelft deed hij dat ook al en hij presteerde toen boven ieders verwachting.

'Te Vrede lijkt qua spits het meest op Pellè. Dat heb ik hem ook gezegd. Er waren momenten dat we twijfelden of hij er al klaar voor was. Maar hij heeft toen met name tegen AZ laten zien dat hij het niveau aankan en dat hij een aantal specifieke kwaliteiten heeft die dicht bij Pellè liggen', omschreef trainer Ronald Koeman zijn eenvoudige keuze op de persconferentie van gistermiddag.

Door de gelijkenissen tussen beide doelpuntenmakers zal het spel amper veranderen. 'Voetballen zal bij FC Groningen moeilijk zijn met het veld. Te Vrede zoekt wat meer diepte, maar het spel zal niet veel veranderen. We willen altijd voetballen en opbouwen, maar het is een geruststelling dat je ook met hem wat directer kan spelen.'

[poll=127]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties