'Uit berekeningen blijkt dat Feyenoord over Ajax heen gaat'

'Uit berekeningen blijkt dat Feyenoord over Ajax heen gaat'

Feyenoord moet overgaan tot de bouw van een nieuw stadion om ook in de toekomst als topclub aangemerkt te worden. Dit is de mening van Pieter Nieuwenhuis, directeur van het statistiekenbureau Hypercube. In Voetbal International geeft hij tekst en uitleg.

''Alle metingen wijzen uit dat Feyenoord meer uit het achterland kan halen dan welke andere Nederlandse club ook'', zegt Nieuwenhuis in de nieuwe editie van het weekblad. Hypercube berekent naast de nodige statistieken ook de potentie van een voetbalclub.

''Uit alle berekeningen blijkt dat Feyenoord zelfs over Ajax heen zal gaan'', vervolgt de specialist op het gebied van cijfers en getallen. ''Met dat nieuwe stadion kom je uit op de Coolsingel. Feyenoord en Ajax steken straks samen torenhoog uit boven de rest.''

'De Kuip moet behandeld worden als monument' (SoccerNews.nl)
Stichting Red de Kuip is al ruim twee jaar bezig een plan te presenteren om De Kuip te renoveren. Bouwbedrijf Besix, dat samenwerkt met de stichting, weigert het huidige onderkomen met de grond gelijk te maken en er een nieuw hypermodern stadion voor in de plaats te zetten. Het huidige onderkomen van Feyenoord moet behandeld worden als een monument, vindt het bedrijf.

"Uitgangspunt is het optimale gebruik van twee zomerstops en - tijdens het seizoen - de periodes tussen de thuiswedstrijden", legt Eric Scheffers van Besix uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Eigenlijk gaan we het kunstje herhalen van 1994, toen de Kuip zijn vorige opknapbeurt kreeg. We bouwen er eerst een nieuwe constructie omheen, en gaan daarna het dak liften."

Volgens Scheffers zullen de belangrijke kenmerken van het stadion behouden blijven. Eén van die onderdelen zijn de lichtmasten, die al jaren als blikvanger van de Kuip fungeren. "Die horen bij de unieke kenmerken van de Kuip. Het is een monument en zo willen we het dan ook behandelen. Van het heilige gras wordt geen spriet gekrenkt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties