Jordy Clasie heeft nog veel te leren als captain

Jordy Clasie heeft nog veel te leren als captain

Jordy Clasie draagt de rest van het seizoen de aanvoerdersband van Feyenoord. De kleine middenvelder kijkt uit naar zijn nieuwe rol, maar weet ook dat hij nog moet groeien op het gebied van leiderschap.

In het spelershotel van Oranje zag Jordy Clasie maandagmiddag dat hij een oproep van Ronald Koeman had gemist. Toch maar even terugbellen, dacht hij. De Haarlemmer kreeg van zijn trainer te horen dat hij de rest van het seizoen captain van Feyenoord is. De clubleiding en technische staf besloten gisteren Graziano Pellè voor twee wedstrijden te schorsen en hem de aanvoerdersband te ontnemen. Tegen Heracles Almelo en FC Twente had de clubtop-scorer zich eerder al misdragen en afgelopen zondag plantte hij zijn elleboog tegen het gezicht van Ajacied Joël Veltman. Ook de aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek naar dat voorval begonnen.

Dus moest Koeman op zoek naar een nieuwe leider. De keuze was snel gemaakt. "Toen ik Koeman eenmaal aan de lijn had, legde hij de situatie uit en kreeg ik te horen dat ik de aanvoerdersband ga dragen. Hoe ik reageerde? Ik zei oke, haha. Meer kan ik er niet op zeggen. Ja, dat het een eer is om aanvoerder van zo'n mooie club te zijn. In de laatste acht wedstrijden van de competitie ga ik proberen gewoon mijn eigen spel te spelen, maar ik zal meer mijn mond open moeten doen. Daarin ben ik al redelijk gegroeid, maar als aanvoerder zal ik nog meer moeten praten. Binnen het veld heb ik dat zeker in mij, maar daarbuiten moet ik nog veel leren."

De 22-jarige Feyenoorder is bijna een tegenpool van Pellè. Altijd rustig, bescheiden en zelden te betrappen op een gekke uitspraak. Clasie heeft de afgelopen maanden als reserve-aanvoerder bij zijn Italiaanse collega kunnen afkijken hoe het wel en juist niet moet. "Graziano staat echt voor zijn team en spreekt namens de rest van de spelers. Als er iets aan de hand is, neemt hij het woord. Ik ben benieuwd hoe ik me daarin kan ontwikkelen."

Clasie had niet verwacht al eerder de band om te krijgen, ook niet toen Stefan de Vrij eerder dit seizoen uit zijn functie van aanvoerder werd ontheven. "Ik heb toen wel met Koeman om de tafel gezeten, omdat hij dacht dat ik me gepasseerd zou voelen als hij Graziano zou aanwijzen. Maar dat was zeker niet het geval. De trainer legde toen uit dat het het beste voor het team was dat Graziano het zou worden en daar kon ik me volledig in vinden."

Er was gisteren nog meer nieuws voor de kersverse aanvoerder. Feyenoord bracht naar buiten dat Fred Rutten de opvolger van Koeman is. "Ik hoor goede verhalen over hem, dat hij goed met spelers kan optrekken. Het zal allemaal moeten blijken, ik ben heel benieuwd. Of ik hem nog wel meemaak als trainer? Ja! Ik ga er vanuit dat ik volgend seizoen nog bij Feyenoord speel. Ik heb nog een tweejarig contract en denk niet na over een andere club, want ik ben er gelukkig."

Helemaal nu hij de kleine grote leider is.

Lees meer over
Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties