'Als hij goed presteert, zou ik Kongolo meenemen naar WK'

'Als hij goed presteert, zou ik Kongolo meenemen naar WK'

Ronald Koeman wilde Terence Kongolo niet uit zijn basiself halen en daarom zat Joris Mathijsen zondag tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op de bank. De routinier heeft de hoop op deelname aan het WK nog niet opgegeven, maar de kans dat hij in de zomer naar Brazilië gaat, lijkt heel klein. Misschien mag Kongolo wél dromen van een uitnodiging van Louis van Gaal.

De bondscoach sloot vorige week niet uit dat hij een 'rookie' mee zou nemen naar Brazilië en Kongolo zou daarvoor in aanmerking komen. De twintigjarige mandekker beleeft de laatste weken zijn doorbraak en hield zich ook tegen Ajax goed staande. Ernie Brandts, tegenwoordig rapporteur voor De Telegraaf, is onder de indruk: "Hij is snel, heeft een goed linkerbeen en is agressief in de duels", merkt hij op.

Volgens Brandts kan Kongolo best in aanmerking komen voor de WK-selectie van Oranje. "Heel veel ervaring zegt niet alles", vindt de coach. "Als hij mentaal in orde is en goed presteert, zou ik hem er zo bij nemen. Je kon tegen Ajax in elk geval niet zien dat hij zo weinig heeft gespeeld voor Feyenoord. Hij is onbevangen, gaat alle duels aan en wint ze daarbij bijna allemaal. Hij heeft mij wel geïmponeerd."

Lees meer over
Kongolo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties